السبت، 2 يناير 2016

كريم كراميل ولا اطيب

كريم كراميل

مقاديركريم كراميل

الكريم
3 كوب حليب
6 بيضااااات كبيرة
3/4 كوب سكر او كوب لو تحبيه مسكر اوووي
2 معلقة كبيرة قشطة
بشر برتقالة
ذرةملح
 فانيلا
الكراميل
3/4 كوب سكر

طريقة تحضير كريم كراميل

يضرب البيض والسكر والفانيلياوذرةملح في الخلاط ويضافوا علي الحليب الساخن ووبعدها حطيت معلقتين القشطة وقلبتهم وحطى بشر البرتقال وقلبى
يتكرمل السكر في القالب المعد للكراميل يوضع علي نار هادية الي ان يصير لونه دهبي
ثم يوضع القالب في صنية حمام مائي(في صينية فيها مية ، والمية تكون واصلة لنص القوالب مش اكتر من كده ) بمجرد ان يجمد الكراميل توضع عليه الخليط السابق وتغطي وتوضع في فرن علي درجة 180 لمدة ساعة الا ربع ويختبر بعود خلة لو طلع نضيف يبقي استوي
أخرجي الصينية من الفرن واتركيها تبرد على حرارة الغرفة نصف ساعه ثمّ أدخليها إلى الثلاجة لـ6 ساعات على الأقل ويفضل ليله.
قبل التقديم، أقلبي الكريم كراميل في طبق التقديم

الشيف ميدو

مجلة صحتك في مطبخك

ليست هناك تعليقات:
Write التعليقات

Recommended Posts × +